Foto: Bildbyrån

Landslagsspelaren jobbar på sjukhus när EM blev inställt

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en annorlunda vardag för de flesta under den stundande pandemin. Och för norska kälkhockeyspelaren Lena Schröder är det en stor skillnad. Från planerat EM till att jobba på ett sjukhus i Oslo.

– Det är kul att kunna bidra när jag inte kan spela, säger hon till norska TV2.

På söndag skulle kälkhockey-EM inletts i Östersund. Men corona satte stopp, och då väljer norska lagets enda damspelare att hjälpa till i arbetet mot just corona på ett sjukhus i Oslo där hon testar folk som kan ha smittats av viruset.

– Vi får ganska få potentiella coronapatienter. Det är kul att kunna bidra när jag inte kan spela, säger hon till TV2.

Paralympics

Viruset satte käppar i hjulen för hennes EM-drömmar. Men det är långt ifrån det viktigaste för henne när hon kämpar i kampen mot pandemin.

– Först var jag ledsen när mästerskapet blev inställt. Men sedan tänkte jag, okej, jag kan hjälpa till. Jag tycker det är givande att göra det. Och jag är glad över att ha ett jobb nu när många andra blir permitterade. Och jag känner mig stolt över det yrket jag valt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet