Nytt EM-brons till Maja Reichard – trots krock

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en ny medalj vid EM i parasimning för Maja Reichard som tog bronset på 100 meter bröstsim.
Men valören kunde ha varit en annan – en krock på den första längden grusade svenskans guldchanser.
– Hade jag inte haft den där krocken hade det kunnat bli en riktigt bra sluttid, säger Reichard till SVT Sport.

Efter en bra start och ledning tappade Maja Reichard viktiga sekunder efter 35 meter när hon simmade in i en lina och hamnade i smågruff med konkurrent på banan bredvid. Vid vändningen var hon trea – men nästan tre sekunder efter tätduon.

Reichard lyckades aldrig ta ikapp men tog ohotad bronset på 100 meter bröstsim. I mål var hon 2,67 sekunder efter Lisette Bruinsma från Nederländerna som vann guldet före Yana Berezhna, Ukraina.

– Hade jag inte haft den där krocken och bråket med hon på bana sex så hade det kunnat bli en riktigt bra sluttid. Nu blir det 1,29 och jag plockar hem en bronspeng, det ska man aldrig klaga på. Jag var under min skamgränstid, säger Maja Reichard till SVT Sport.

27-åriga Reichard har sedan tidigare bland annat tre EM-guld på just 100 meter bröstsim.

I går tog Reichard brons på 50 meter fritt – distansen hon tog silver på i Paralympics i Rio för två år sedan. Svenskan, som bara ställde upp i två grenar, lämnar därmed Dublin med två medaljer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer