Alex Zanardi i januari 2019. Foto: TT.

Paracyklisten Zanardi har genomgått en andra operation

Uppdaterad
Publicerad

Paracyklisten Alex Zanardi , 53, har genomgått en andra operation efter de svåra skall- och ansiktsskador han ådrog sig vid ett paracykellopp i Pienza på midsommarafton.
Tillståndet är fortsatt allvarligt.

Den förre F1-föraren hålls nedsövd i konstgjord koma. Enligt dagens bulletin vid Santa Maria-sjukhuset i Siena är tillståndet stabilt beträffande den kardio-respiratoriska och metaboliska delen men allvarligt sett ur ett neurologiskt perspektiv, skriver AP.

Under måndagen genomfördes den andra operationen under 2,5 timmar.  

”I överenskommelse med familjen kommer inga andra medicinska bulletiner att utfärdas om det inte sker en betydande utveckling”, löd dagens bulletin från sjukhuset.

Påven har skrivit brev till Zanardi

Fallet har engagerat stora delar av idrotts-Italien och påven Franciskus har engagerat sig i fallet och skrivit ett brev till Zanardi.

”Tack för att du ger styrka till dem som förlorat allt. I den här smärtsamma situationen är jag nära dig och ber för dig och din familj. Må Gud välsigna dig och låt moder Maria behålla dig”, skriver påven bland annat.

Tidigare den här månaden stödde Zanardi ett påve-styrt projekt i kampen för att lindra coronapandemins härjningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer