Ripa klar för VM-final: ”Aldrig slagit henne tidigare”

Uppdaterad
Publicerad

Helene Ripa tog sig enkelt vidare till final på 200 meter i parakanot-VM. Detta efter att ha vunnit sitt kvallopp på ett övertygande sätt.
– Oavsett hur det går i morgon känns det som jag tagit ett kliv framåt och det finns en medaljchans, förstås.

Ripa vann sitt andra EM-guld i kanot i våras. Och i jakten på sin första VM-medalj tog sig Ripa enkelt vidare till morgondagens final.

Redan från start tog hon kommandot och efter ungefär 20 meter var de redan tre stycken som ryckt ifrån de övriga och lagt beslag på loppets tre finalplatser.

– Jag har jobbat väldigt mycket med den explosiva delen i sommar. Reaktionssnabb har jag redan varit och det är kul att även dessa delar sitter nu.

En av favoriterna

Och vid målgång visade Ripa att hon hade lite extra krafter kvar och drog ifrån sina konkurrenter och gick i mål på tiden 55.14 sekunder, strax före Amanda Reynolds från Australien.

– Jag hade bra känsla redan på uppvärmningen och jag paddlade enligt plan och kände mig stark hela vägen. när jag kom i mål såg jag att jag vunnit, vilket var överraskande eftersom jag aldrig slagit australiensiskan, säger Ripa.

I morgon väntar VM-final för Helene Ripa och nu är det eventuellt så att hon måste ändra sina målsättningar.

– Det finns absolut en möjlighet att jag kommer topp tre, vilket skulle vara ett jättestort framsteg. Jag hade som mål inför säsongen att komma topp fem i VM. Jag har ingenting att förlora i morgon, bara att vinna, säger hon och fortsätter:

– Oavsett hur det går i morgon känns det som jag tagit ett kliv framåt och det finns en medaljchans, förstås.

Finalen går i morgon där Ripa får ses som en av favoriterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer