Sverige undvek jumboplatsen

Sveriges parahockeylag tog sin första och enda seger i mästerskapet när de besegrade Japan med 5-1. Segern innebar att det svenska laget undvek jumboplatsen och därmed slutade på en sjunde plats – ett förbättrat resultat från Sotji 2014.

Det blev ingen rysare i matchen mot Japan, Sverige var helt enkelt för bra. Parahockeylaget, som hade målsättningen att förbättra resultatet från Paralympics i Sotji 2014, slutade på en sjunde plats – lagets bästa placeringen hittills.

Sverige inledde målskyttet efter endast 52 sekunder i den första perioden, genom Maximilian Gyllsten som framspelades av Per Kasperi och Robin Meng.

Paralympics

I den andra perioden var det sedan Japans tur att sätta pucken i mål och matchen var därmed kvitterad. Men roligare än så skulle det inte bli för det japanska laget. I stället var det svenskarna som fick utdelning på sina chanser. 3-1 innan den andra periodens slut.

Med knappt åtta minuter kvar av matchen kunde Marcus Holm slå in pucken bakom en chanslös Shinobu Fukushima och utöka till 4-1. Niklas Invarsson fastställde sedan resultatet till 5-1 hur säkert som helst och gjorde därmed sitt fjärde mål i mästerskapet.