Modin fyra – missade bronset med fyra sekunder

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges stora medaljhopp, Zebastian Modin, hamnade på en snopen fjärdeplats på 20 km fritt. Svensken låg på en tredjeplats länge men kroknade i slutet och var till slut fyra sekunder från bronset. Ryggsmärtor störde svensken.

– Ryggproblem förstörde den här dagen. Det är svårt att ta i när det gör ont, säger Modin till SVT Sport.

23-åringen var en av de stora favoriterna i den stående klassen för idrottare med synnedsättning. Tillsammans med ledsagaren Johannes Andersson gick de ut sist i startfältet och var i den första tidpasseringen fyra, drygt 23 sekunder efter ledande Bryan McKeever från Kanada.

Regerande mästaren på distansen, Brian McKeever, gick det inte att göra något åt och han tog enkelt hem sitt elfte guld i Paralympics.

Paralympics

Istället gjorde Zebastian Modin, fransmannen Thomas Clarion och Yury Holub från Vitryssland upp om silvret och bronset. Både Clarion och Holub fick till vassa avslutningar samtidigt som Zebastian Modin kroknade i slutet och svensken missade medaljen med fyra sekunder.

– Jag låg med ett tag, men jag fick ont i ryggen, som jag haft problem med hela året så jag känner att det var det som förstörde den här dagen, säger Zebastian Modin till SVT Sport.

”Svårt att ta i när det gör ont”

– Jag började känna det efter ett varv och sedan blev det värre och värre. Det går liksom inte att åka fort, man vill inte gå över gränsen. Det är svårt att ta i när det gör ont.

Är du orolig?

– Jag vet inte, jo det klart men jag tänker inte så mycket på det nu. Man ska väl inte säga för mycket i tv, fortsätter han.

Se alla resultat från längdtävlingarna här.

GUIDE: Så sänder SVT från Paralympics

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Paralympics

Mer i ämnet