Patrik Kittel väljer att tävla på Deluany i EM. Foto: Bildbyrån

Ingen EM-start för Kittels OS-häst

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Kittel har valt häst för EM i Göteborg där dressyrlaget går in i mästerskapet om exakt en vecka. OS-hästen Deja vilas och istället mästerskapsdebuterar 11-åriga Delaunay, med smeknamnet Dude.  – Både Deja och Dude har gått väldigt bra men Dude tycker jag har en stigande formkurva, säger Patrik Kittel till SVT Sport.

Kittel har haft både Deja och Dude nominerade till EM i Göteborg. Båda hästarna är i toppform och han berättar att det har varit ett svårt val, vem som ska få tävla. 

– Han (Dude) gick fantastiskt fint i Aachen och känns väldigt säker. Jag har inte helt ridit någon Grand Prix Special med Deja i år och vi har ju en ”special” man måste rida. Dom låg väldigt tätt men det får bli Dude och sen får Deja gå världscupen i vinter istället, säger Patrik Kittel till SVT Sport. 

Deja blir därmed reserv till EM i Göteborg som inleds den 21 augusti. Patrik Kittel och det svenska laget inleder tävlandet tisdagen den 22 augusti om exakt en vecka.

– Det känns väldigt bra. Jag brukar vara ganska nervös inför mästerskap men den här gången känns det mer glad nervöst, på något konstigt sätt, säger Kittel och fortsätter.

– Det är fantastiskt att vi har ett EM hemma i Sverige. Jag var liten påg i Stockholm 1990 när jag drömde om att rida mästerskap och nu är det dags, det känns naturligtvis enormt kul. Jag vet att både Sverige och Göteborg som stad kommer att ordna ett fantastiskt mästerskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer