Fredricson vann 1,50 på en ny häst. Foto: Bildbyrån.

Fredricson vann i Belgien – på ny häst

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson fortsätter att rada upp vinsterna. Den här gången tog han hem en 1,50-seger i belgiska Knokke, i en debut på en ny häst.
– Handlade mest om att styra honom mot hindren, säger segraren till World of showjumping.

Peder Fredricson har många hästar att välja mellan hemma i stallet just nu. Guldhästen All In är tillbaka på tävlingsbanorna och de två VM-utmanarna Hansson WL och Christian K visar fina resultat båda två.

I belgiska Knokke blev det under lördagen en 1,50-seger för Fredricson, denna gång på nya bekantskapen Catch Me Not S. Fredricson slog Schweizaren Steve Guerdat med en halv sekund.

”Så stor galopp”

Fredricson startade den 12-årige valacken för första gången i början av juni och nu gjorde ekipaget debut på 1,50-nivå.

– Catch Me Not S har en så stor galopp så det handlade mest om att styra honom mot hindren. Han täcker mycket mark så jag försökte bara göra en bra runda utan att det på något sätt blev för vilt, säger Peder Fredricson till World of showjumping.

Fredricson berättar också att hästen, som tidigare tävlat upp till 1,50 i Sverige, varit i hans stall i cirka två månader.

Fler svenska framgångar

Guldhästen All In, som gjorde comeback på tävlingsbanorna helgen före midsommar, är också med i Belgien. Ekipaget var nolla i grundomgången och hade sju fel i omhoppningen i en 1,40-klass på torsdagen och hade fyra fel i grundomgången i 1,40 på fredagen.

Bland flertalet svenskar som tävlar i Knokke visade Petronella Andersson och Jonna Ekberg framfötterna i en 1,50-hoppning där de var sjua respektive åtta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer