Foto: Bildbyrån

SVT Sport direktrapporterade från OS

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport direktrapporterade dagligen från de olympiska spelen i Peking.

Peking-OS 2022

STort tack för att ni ville hänga med oss på den här OS-avslutningschatten! Nu ser vi fram emot massor av härlig idrott efter OS!!

Rebecca • hur ser framtiden ut? jag menar med norges dominans så känns det hopplöst, finns det juniorer som ser lovande ut?

Nu gissar jag att du menar herrarna bara. Bakom Johaug har de norska damerna inte varit framgångsrika och för svensk del är landslaget "ungt" och många talanger trycker på. På herrsidan är det tunnare men William Poromaa är bara i början av sin karriär ochg Jens Burman och Oskar Svensson är på väg in i det som brukar vara en skidåkares bästa år. Det finns också en grupp yngre åkare som fortfarande har en lång resa till topopen men som har en stor ambitionb och träningsvilja.

Olof • När tar Edvin Anger en ordinarie landslagsplats?

Lovande åkare, men det är nu det börjar på riktigt. Förhoppningsvis tar han en plats inom de kommande åren.

Sumpen • En fråga av ren nyfikenhet: Sitter ni bredvid varandra och svarar på dessa frågor?

Nej, jag (Mathias) sitter hemma i Östersund

Erik • Vad tror ni om dopingfall i det dolda? Finns det ett stort mörkertal eller är testmetoderna tillräckligt bra för att upptäcka i princip alla fuskare?

Det är alldeles säkert många fall som inte upptäcks. De viktigaste testerna är de som genomförs oannonserat under träning men det går inte att testa alla och det utvecklas metoder att lura systemet samtidigt som testmetoderna ockjså utvecklas,. En ständigt pågående katt-och-råttalek

Morgan • Jag är glad Sverige tog 18 medaljer men jag är mest nöjd OS guld 8 guld det tycker jag är roligt

8 guld är fantastiskt bra

Längdskidan ll John • Hur bra var OS längdmässigt för damerna och herrarna.

Sprintdamerna; Succé

Distansdamerna; sämre än väntat.

Längdherrar ; som väntat

Mathias J • Dagens lopp 30 km var skidgodis på hög nivå. Ebbas insats kommer att bli en klassiker. Hon är värd all respekt. Med Ebba, Jonna, Frida och Linn så ser framtiden ljus ut i distans. Värre är det på herrsidan.

Håller med, blev en dramtiskt kamp om bronsmedaljen. Tycker Ebba var värd en. Japp, Sverige kommer ha ett starkt stafettlag de kommande åren.

Olof • Vilket är spelens enskilt största sportsliga ögonblick?

Super-subjektivt förstås - men det första som kommer upp i mitt huvud är Nils van der Poels 10 000m-lopp

Niklas Andersson • Man talar ofta om att det är svårt att jämföra olika generationer men om ni måste; hur hade exempelvis tidigare stjärnor som Gunde Svan och Torgny Mogen stått sig i dagens konkurrens med norrmännen?

Svårt att jämföra olika tidsepoker. Men utvecklingen går framåt så de hade varit många minuter efter :-)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Peking 2022

Mer i ämnet