Northug lämnar touren

Uppdaterad
Publicerad

Petter Northug lämnade på förmiddagen Lillehammer och väljer att avstå jaktstarten, han kommer heller inte åka till Davos. ”Han har tränat lite för mycket”, säger landslagstränaren Tor Arne Hetland till SVT Sport.

”Petter är inte i den form han önskar just nu och väljer att åka hem till Trondheim för att vila och träna på egen hand. Han är inte sjuk,” säger landslagstränaren Tor Arne Hetland i ett pressmeddelande.

Northug har haft det riktigt tungt under minitouren i Lillehammer där han bland annat var 51:a på lördagens 10 kilometer och på fredagen lyckades han inte ta sig till sprintfinalen.

”Planen är att vila, lugn träning och hitta tillbaka till formen. Petter vet vad som krävs för att fightas i toppen och kommer återvända till världscupen när han känne ratt han är redo,” säger Hetland.

– Det är uppenbart att han inte är i form och saknar överskott. Han känner sig själv och vet vad som krävs av honom för att kunna prestera när det gäller i VM i februari, säger SVT:s expert Johanna Ojala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.