Foto: TT Nyhetsbild

Potter ende engelske tränaren i Europa

Uppdaterad
Publicerad

Landet har fem klubbar i Champions League i Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United och Tottenham.

Men den ende engelske tränaren i Europa är Östersunds Graham Potter.

Premier League-klubbarna skapar och kommer att skapa stora rubriker på den allra största scenen i Champions League. Och de leds av tunga namn som Antonio Conte, Jürgen Klopp, Pep Guardiola, José Mourinho och Mauricio Pochettino.

I Europa League är det exempelvis Arsène Wenger i Arsenal och Ronald Koeman i Everton. Men inget engelskt lag som deltar i europeisk cupfotboll har en engelsk tränare. Förutom Östersund.

– Det är otroligt. Jag kan inte beskriva det med ord varken på engelska elller svenska. Det är en fantastisk känsla och jag känner djup stolthet, säger han till SVT Sport efter matchen.

Den 42-årige före detta ytterbacken för York har tagit jämtlänningarna från division 2 till seger i Svenska cupen och allsvenskan. Och nu är han dessutom den ende engelsmannen på tränarbänken i Europa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.