Olivier Giroud firar med Eden Hazard Foto: Bildbyrån

Olivier Giroud från start när Chelsea vann

Uppdaterad
Publicerad

Chelseas nyförvärv Olivier Giroud var högst delaktig i kvällens seger hemma mot tabelljumbon West Bromwich. Fransmannen gjorde sin första match från start i den nya klubben och spelade elegant fram till ledningsmålet i första halvlek. 

1-0 kom i 25:e minuten då Eden Hazard väggspelade sig igenom gästernas försvar med hjälp av Olivier Giroud. Fransmannen hittade belgaren som placerade bollen i mål bakom Ben Foster i bortamålet.

Giroud hade ett par chanser att själv göra mål men fick aldrig in bollen och i 61:a minuten var det färdigspelat när han ersattes av Alvaro Morata. Giroud som togs hårt av gästernas försvar under matchen fick mycket beröm av publiken på Stamford Bridge i samband med bytet. 

Victor Moses utökade Chelseas ledning i andra halvlek innan Eden Hazard gjorde sitt andra mål för kvällen. Målet var hans elfte i ligan den här säsongen. Även i senaste mötet med West Bromwich blev Hazard tvåmålsskytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.