Walter Wallberg räknar att kunna träna på snö i december. Foto: Bildbyrån.

Bakslag för Walter Wallberg – spricka i menisk

Uppdaterad
Publicerad

Puckelpiststjärnan Walter Wallberg har rehabiliterat sitt skadade korsband sen i februari och var sånär helt bra i knät då olyckan slog till.

– Jag hade en litet olycklig landning när jag tränade vattenhopp och fick en spricka i menisken, berättade han vid skidförbundets digitala pressträff på fredagen.

Walter Wallberg har just kommit tillbaka från en operation av korsbandet som han skadade i februari. Han har i en period tränat vattenhopp och inte haft några känningar av sitt skadade knä. Men för tre veckor sen var olyckan framme.

– Det var ett litet bakslag, säger han.

Bakslaget betyder att Wallberg nu fått direktiv att öka belastningen på knät under sex veckor och väntas kunna börja träna på snö först i december.

Hoppas tävla på nyåret

När han är i tävlingsform är omöjligt att säga men han är optimistisik.

– Det beror ju på knät, men just nu rullar det på väldigt bra. Jag har inte ont och jag hoppas i alla fall att kunna börja tävla i januari-februari.

Han tror att skadan kommer att påverka hans åkning.

– Ja, det kommer nog att ta ett litet tag innan jag kan lita på knät. Men det är bara att bygga upp den tilliten.

KLIPP: Här hoppar Wallberg – för första gången sedan olyckan (07 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.