Michael Kingsbury tog sin 59:e seger i världscupen till hemmapublikens stora glädje Foto: Bildbyrån/Arkiv

Dominanten Kingsbury vann på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Michael Kingsbury har dominerat världscupen i puckelpist de senaste åren. Tävlingen i kanadensiska Tremblant var inget undantag. Men Kingsbury blev utmanad på hemmaplan av japanen Ikuma Horishima som bara var 0.20 poäng bakom på andraplatsen. Fyra svenskar gick till final och av de gick bröderna Elofsson till superfinal. Där slog storebror Felix till med personbästa och en fjärdeplats.

Puckelpist-entusiasterna är vana vid det här laget men i dag tog Michael Kingsbury ytterligare en seger i världscupen, hans 59:e i karriären. Dagen till ära fick kanadensaren vinna på hemmaplan i Tremblant.

– Ruskigt bra verkligen. Han bevisar ännu en gång att han är ”kingen”, säger SVT Sports expert Anton Axellie.

Blev pressad i superfinalen

Efter en förstaplats i kvalet var Kingsbury sist ut i finalens förstaheat. Även där var 28-åringen bäst och gick ut sist i superfinalen. Kingsburys stora utmanare denna säsong har varit Ikuma Horishima och japanen satte press på Kingsbury med ett fint åk i superfinalen.

Det verkade inte röra Kingsbury nämnvärt. Kanadensaren höll för pressen från hemmapubliken och vann till slut på 86.80, 0.20 poäng före Horishima. 

Det stora svenskhoppet, Walter Wallberg, fick inte riktigt träff i dag och kunde inte ta sig vidare till superfinalen. Desto bättre gick det för de Landskronabördiga bröderna Elofsson som båda gick till final. Den äldre brodern Felix Elofsson stod för en fin insats och satte nytt personbästa med 76.12 i superfinalen och en fjärdeplats.

– Han behövde det verkligen tror jag. Det är tufft, hans första säsong har inte varit riktigt det han hade hoppats på men det här är perfekt inför vårtävlingarna, säger SVT Sports expert Anton Axellie.

REPORTAGE: Rebellerna som växte upp – hur puckelpisten gick från coola till bortglömda

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.