Ludvig Fjällström slutade trea i världscupen. Foto: Bildbyrån

Fjällström ensam ledare i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Ludvig Fjällström, 27, missade pallen i puckelpisttävlingen i Deer Valley genom att sluta fyra men kan glädja sig åt att vara ensam ledare av världscupen.

– Jag hade inte tricken men fick kompensera med att åka snabbt. Det är superkul att hålla ledningen och jag har längtat efter det här. Nu ska jag samla all energi jag kan inför morgondagens tävling, säger Fjällström i en liveintervju via mobilen i SVT:s sändning från OS-backen i Salt Lake City 2002.

Den 28-årige kanadensaren Mikael Kingsbury vann tävlingen på poängen 88,10.

– Det var häftigt att vinna, den bästa känslan man kan ha. För två månader sedan rehabade jag frakturer på två kotor i ryggen och det var extra speciellt att vinna i dag, säger Kingsbury.

Fransmannen Benjamin Cavet var tvåa på 86,25 och australiern Matt Graham trea på 84,44. Fjällström hade 81,28 på sin fjärdeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.