Puckelpiståkaren Felix Elofsson tog första pallplatsen i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Felix Elofsson hade en lyckad tävling i amerikanska Deer Valley i natt.

Han slutade trea – och tog därmed sin första pallplats i världscupen.

– Så jävla kul, säger han.

Efter en niondeplats i kvalet så lossnade det rejält i finalåken för Elofsson. I superfinalen gjorde han ett så pass starkt åk att han det räckte hela vägen till en tredjeplats, med 81.18 poäng.

– Det är så jävla kul, det är helt fantastiskt. Backen var helt magisk idag och det var bara att ställa ner skidorna så flöt det på. Jag gjorde mitt jobb och följde min plan, jag gjorde exakt det jag skulle. Jag fick upp intensiteten lite varje åk och lyckades hålla huvudet kallt och fokusera på uppgiften och hade ingen stress alls, säger Landskrona-åkaren i ett pressmeddelande.

Hör honom här:

Japan vann

24-åringens 21-årige lillebror Oskar Elofsson blev näst bäste svensk på en åttondeplats.

Vann tävlingen gjorde japanen Ikuma Horishima med 89.18 poäng. Tvåa blev kanadensaren Mikael Kingsbury, 87.37.

Bäste svensk i den totala puckelpist-världscupen är Walter Wallberg, som i natt slutade på 13:e plats. Han ligger femma totalt, två placeringar före Oskar Elofsson, som är en plats före Felix Elofsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.