Här hoppar Wallberg – för första gången sedan olyckan

Uppdaterad
Publicerad

Walter Wallberg slet av korsbandet i knät i japanska Tazawako i slutet av februari. Rehabiliteringen har gått snabbt och redan nu är han redo för comeback.

Planen förra säsongen för 20-årige Walter Wallberg var att den första vinsten i världscupen skulle komma. Tre pallplatser och femma i totalen var läget när olyckan var framme. Istället för segerjubel blev det en knäoperation. Rehabiliteringen har gått otroligt snabbt och han är redo för comeback.

– Det har ju gått sjukt fort. Jag ät tillbaka nu efter drygt sex månader efter operationen och känner ingen smärta.

I toppform

Det har blivit många timmar och tunga pass i gymmet under rehabiliteringen och det har verkligen gett resultat.

– Jag har tränat hårt under hela sommaren så formmässigt är jag i bättre form än någonsin.

Som alla andra idrotter kommer puckelpist-säsongen att vara fylld av osäkerhet men det är inget han fokuserar på. För Walter Wallberg handlar det bara om att vara så redo han bara kan när det är dags att tävla igen.

– Rent träningsmässigt är jag starkare och jag har lagt ner den tid som krävs. Sen känner jag att det mentala är med och jag kommer att vara mer motiverad än någonsin för att komma tillbaka och slåss om pallplaserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.