Walter Wallberg gjorde säsongens bästa insats i Calgary. Foto: TT

Wallberg tvåa i Calgarys puckelpist: ”Bästa tävlingen för säsongen”

Uppdaterad
Publicerad

Walter Wallberg gjorde en lyckad insats i Calgary och slutade tvåa i världscupens puckelpist.

– Det var säsongens bästa tävling, säger Wallberg.

Den 19-årige svensken, som kom med i landslaget som 15-åring, var strålande glad när han klev upp på pallen och kunde vinka till ledare och publik. Med sig hade han vinnaren, hemmaåkaren Mikael Kingsbury, och trean Dimitrij Reikherd från Kazakstan. Detta i en tävling som avgjordes sent på lördagskvällen svensk tid.

Kingsbury, som dominerat i världscupen, vann på poängen 89,09 vilket kan jämföras med Wallbergs 85,10.

I och med segern klättrar svensken till fjärde plats i den totala världscupen. Han har ett uttalat mål för säsongen.

Siktar på topp tre i totala världscupen

– Jag siktar på att bli topp tre i totalen, vilket jag aldrig har varit. Det är det jag jagar hela tiden, säger Wallberg i telefon till SVT Sport och berättar att det var bra åk hela vägen i en backe som han trivs i.

Förbundskaptenen Lasse Fahlén var nöjd med att det börjat stämma allt bättre för Wallberg.

– Det var grymt bra åkning, han landade rent och hade näst snabbaste tiden också. Det är inte så enkelt som alla tror när man förväntar sig bra resultat hela tiden. Det är en väldigt tuff konkurrens och skönt att Walter fått ordning på åkningen, säger Fahlén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.