Walter Wallberg. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Walter Wallberg närmar sig comeback: ”En fråga om risk”

Uppdaterad
Publicerad

Walter Wallbergs rehabilitering har gått över förväntan.

I lördags tog han bort gipset från sin skadade handled – och nu ser det ut som att han kan komma till start i världscuppremiären i finska Ruka nästa helg.

– Det är väl en fråga om risk och om det är värt att ta den, det är mycket lättare att slå upp i brottet igen om jag skulle ramla och ta emot mig med handen, säger Wallberg till SVT Sport.

Det var under ett träningspass i Idre i slutet av oktober som OS-guldmedaljören Walter Wallberg skadade sin handled i samband med en krasch. Sedan dess har han gått runt gipsad och tanken var att det skulle tas bort i dag.

– Gipset är av redan, vi tog det i lördags, vi tjuvstartade lite. Vi körde en kontrollröntgen två veckor efter att jag fick gipset och då såg allt bra ut, jag hade ingen smärta i handleden och jag kunde använda den så pass mycket att det var lika bra att ta bort gipset, säger 22-åringen och fortsätter:

– Det är vid maxflexion det känns lite så klart men det är väl inte så konstigt med tanke på att jag nyss tog av det, men annars så känns det bra, jag kan hålla i saker och har väldigt bra rörlighet, jag behöver bara bygga upp lite styrka.

Hur blir det med världscuppremiären i Ruka?

– Jag har fortfarande inte bestämt mig. Vi får se lite här i veckan hur det går, om jag får upp lite mer styrka och lite mer rörlighet. Men det är väl en fråga om risk och om det är värt att ta den, det är mycket lättare att slå upp i brottet igen om jag skulle ramla och ta emot mig med handen, det är en fråga jag kommer att ta i veckan tillsammans med mina coacher och läkare. Vi får se hur det utvecklar sig.

KLIPP: Barnen inspireras av OS-guldhjälten Walter Wallberg (12 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.