Foto: SVT

Walter Wallberg på världscuppallen igen: ”Sjukt kul”

Uppdaterad
Publicerad

Walter Wallberg knep säsongens tredje pallplats i världscupen i puckelpist när han i natt kom trea i den klassiska backen i Deer Valley i Utah, USA.

– Alltså det är sjukt kul att stå på podiet för första gången i parallell, och att göra det i Deer Valley gör det inte direkt sämre, säger 19-åringen i ett pressmeddelande.

Svensken ställdes mot tuffast tänkbara motstånd i semifinalen där han mötte sportens gigant med åtta raka segrar i totala världscupen – Mikaël Kingsbury, Kanada.

Wallberg tryckte på allt han kunde, ledde i mittensektionen av backen, men tappade sedan kontrollen.

– Det var vinna eller försvinna, jag tryckte på så mycket jag kunde men kunde inte hålla ihop det innan andra hoppet. Det spelade ingen roll att det var Kingsbury jag mötte, jag försökte göra samma sak som jag gjort i de andra åken, att vara föst, men det höll inte.

Kingsbury vann sedan finalen mot Benjamin Cavet, Frankrike.

I kampen om tredjeplatsen mötte Wallberg sedan Ikuma Horishima från Japan och efter ett stabilt åk säkrade han karriärens åttonde pallplats. Nu ligger svenskens femma i totala världscupen.

De svenska herrarna stod för en stark laginsats då Oskar Elofsson slutade sexa, Ludvig Fjällström elva och Felix Elofsson 15:e. Frida Lundblad slutade 35:a i damtävlingen.

SVT Sport förklarar: Puckelpist – rebellerna som växte upp

Wallberg om pallplatsen: ”Fantastiskt kul”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.