Walter Wallberg bli trea i puckelcupen. Foto: Bildbyrån

Walter Wallberg trea i puckelcupen: ”Nöjd”

Uppdaterad
Publicerad

OS-guld i Peking.

Nu har Walter Wallberg även säkrat tredjeplatsen i puckelcupen.

”En fantastisk säsong”, säger han i ett pressmeddelande.

Inför fredagens tävling i franska Megève låg 21-åringen trea i puckelcupen, vilket gjorde att han var direktkvalificerad in bland topp 16 i finalen.

Bland de 16 i finalen slutade Walter Wallberg trea, en liten misslyckad landning i superfinalen gjorde att svensken fick se sig besegrad av Mikaël Kingsbury, Kanada, och Ikuma Horishima, Japan.

”Jag är nöjd med dagen, det var en fantastiskt rolig tävling. Det är alltid kul att tävla på kvällen med bra publik. Men jag hade mer att ge, jag missade lite på andra hoppet där jag tappade poäng. Men jag hade bättre teknikpoäng än både Horoshima och Kingsbury, men annars är jag nöjd även om jag börjar bli lite trött på att komma trea nu”, säger han i ett pressmeddelande.

”Haft de tufft i början”

För trea blev han i Megève – vilket alltså innebar att han säkrade tredjeplatsen i puckelcupen.

Wallberg ligger även trea i totala puckelcupen och i parallellpuckelcupen inför morgondagens parallelltävlingar.

”Kul att komma trea i totala cupen. Efter att ha kommit tillbaka efter skada, haft det lite tufft i början och sen få så här många pallplaceringar och dessutom guldet från Peking är ju en fantastisk säsong”.

Ludvig Fjällström slutade fyra i superfinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.