Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Karriärsbästa av svenska talangen – tvåa i Calgary. Foto: TT

Karriärsbästa av svenska talangen – tvåa i Calgary

Publicerad

Endast 18 år gamla Walter Wallberg stod för ett ny stark prestation i världscupen i puckelpist. Efter ett fint åk i finalrundan tilldelades talange 80,98 poäng – endast slagen av hemmaåkaren Mikael Kingsbury. Felix Elofsson blev 12:a.

Walter Wallberg noterades för sin karriärs främsta resultat i världscupen när han slutade tvåa i puckelpisttävlingen i Calgary, Kanada.

Efter att ha tagit sig vidare som den tredje av sex åkare till finalrundan så stod 18-åringen från Sverige, yngst i hela startfältet, för ett stabilt och snabbt andraåk.

Wallberg var märkbart belåten vid målgång. Det visade sig domarna också vara. 80,98 var en poäng som skickade upp svensken förbi då ledande japanen Daichi Hara och till ett guldläge.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Wallberg: ”En riktigt bra start på säsongen”

Elofsson 12:a

Ett helt nytt läge i världscupssammanhang för talangen, som hade två tredjeplatser i världscupen som bästa notering sedan tidigare.

När Benjamin Cavet från Frankrike misslyckades helt med sitt åk så var minst en andraplats säkrad. Någon seger blev det dock inte.

Hemmaåkaren Mikael Kingsbury stod för ett kalasåk till publikens glädje, fick 84,17 poäng och tog segern.

Felix Elofsson tog sig vidare från det inledande kvalet men tog sig inte vidare till sista rundan. Han slutade på en 12:e plats.

Här kan du se Wallbergs träningsåk inför tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer