Stortalangen uttagen – här är hela VM-truppen i puckelpist. Foto: Bildbyrån

Stortalangen uttagen – här är hela VM-truppen i puckelpist

Publicerad

Det är nu klart vilka som kommer att representera det svenska landslaget i puckelpist-VM i Deer Valley, USA, Laget består av fyra killar och två tjejer där bland annat stortalangen Walter Wallberg finns med.
– Längesedan vi hade ett så starkt lag, säger huvudtränaren Lasse Fahlén i ett pressmeddalande.

Mellan den 8-9:e februari avgörs VM i puckelpist i Deer Valley, USA. I dag har Sverige tagit ut sex stycken åkare till mästerskapet. Fyra herrar och två damer.

Utöver 18-årige Walter Wallberg, som tagit tre pallplatser den här säsongen, är Ludvig Fjällström, Felix Elofsson, Oskar Elofsson, Thea Wallberg samt Fia Wersén uttagna.

De har störst chans att ta medalj

– Vi i organisationen har tillsammans med tränarna tittat på åkarnas prestation fram till senaste världscuptävlingen och har gjort en bedömning kring vilka som har störst chans att ta medalj på VM, säger puckel-landslagets sportchef Anders Olofsson i ett pressmeddelande.

– Det var längesedan vi hade ett så starkt lag som vi har nu så jag är trygg med att var och en kommer åka till Deer Valley och prestera utefter sin förmåga, säger huvudtränaren Lasse Fahlén.

Den 8:e februari avgörs singelpuckel, den 9:e avgörs parallellpuckel.

Fakta: Truppen

Visa

Sex puckelpiståkare är uttagna till VM som avgörs i Deer Valley, USA, 8-9 februari:

Herrar: Walter Wallberg, Åre, Ludvig Fjällström, do, Felix Elofsson, Landskrona, Oskar Elofsson, do.

Damer: Thea Wallberg, Åre, Fia Wersén, do.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer