Tufft för svenska talangerna i het final. Foto: TT

Tufft för svenska talangerna i het final

Uppdaterad
Publicerad

Det fanns förhoppningar kring de svenska puckelpist-talangerna inför VM-finalen Park City, USA, men i tuffa finaler räckte de inte riktigt till. Bäst gick det för stjärnskottet Walter Wallberg som blev nia. Mikaël Kingsbury vann herrfinalen – Julia Galysjeva vann damernas.

Det blev inga svenska medaljer när puckelpisten avgjordes i freeskiing-VM i amerikanska Park City.

I herrarnas final fick inte det 18-åriga medaljhoppet Walter Wallberg till det, utan slutade nia med poängen 75,89.

– Jag tror jag hade ganska bra åk men jag tappade lite på hoppningen, säger Walter Wallberg till SVT Sport.

Ludvig Fjällström tog sig också till final, men blev där sist av de 18 åkarna. Bröderna Felix och Oskar Elofsson missade båda finalen.

Lillasyster Wallberg 16:e

Storstjärnan och OS-mästaren Mikaël Kingsbury tog hem guldet efter en fin prestation, precis som på OS före australiern Matt Graham och Japans Daichi Hara.

Inte heller Thea Wallberg, Walters lillasyster, lyckades i sin final. Den på dagen nyblivna 17-åringen var femma i kvalet men blev 16:e i finalen. Där vann Julia Galysjeva från Kazakstan.

– Det känns jättekul att ha kört sin första final. Jag var jättenervös från start, det var annorlunda. Jag hade lite missar men jag är nöjd att jag kom ner, säger den nyss fyllda 17-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.