Emma Dahlström och Anita Östlund har fått en plats till OS i Sydkorea. Foto: Bildbyrån

Åtta nya namn klara för OS

Uppdaterad
Publicerad

Slopestylestjärnan Emma Dahlström har gått en kamp mot klockan men fjärdeplatsen i Mammoth Mountain i helgen gav henne en OS-biljett. I dag presenterade SOK åtta nya namn till OS i Pyeongchang.

I dag kompletterades den svenska OS-truppen med ytterligare åtta namn – sex av dem är uttagna enligt Sveriges olympiska kommittés ”framtidskriterium”.

16-åriga Anita Östlund, som i helgen slutade på 17:e plats i konståknings-EM, belönades med en sådan ”framtidsplats” i OS.

OS i Pyeongchang 2018

– Att få åka i OS är en dröm som går i uppfyllelse. Jag ska kämpa hårt och gör mitt absolut bästa, säger Östlund till konståkningsförbundets hemsida.

Längdåkaren Viktor Thorn tas ut som alternativ i ett svenskt stafettlag och Anna Dyvik är tänkt som sprintåkare – även de är uttagna via framtidskriteriet.

Dahlström tillbaka efter skadan

Emma Dahlström, som kämpat sig tillbaka från sin korsbandsskada och knep en fjärdeplats i helgens tävlingar, har också fått klartecken.

SOK:s truppchef Peter Reinebo hyllade Dahlströms comeback i Sportspegeln i söndags.

– Det är ju jättebra. Man får se det som att hon har startat i två tävlingar efter sin skada och skadan var inte vilken skada som helst, utan det var korsbandet. Hon kommer tillbaka snabbare än vad som är normalt egentligen, sa Reinebo.

De åtta uttagna i dag

Viktor Thorn, längdskidor

Anna Dyvik, längdskidor

Oliwer Magnusson, freeski slopestyle

Emma Dahlström, freeski slopestyle

Felix Elofsson, freestyle puckelpist

Niklas Mattsson, snowboard

Lisa Hörnblad, alpint (fartgrenar)

Anita Östlund, konståkning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet