Knäskadan stoppade inte Dahlström: ”Det här är min scen”

Uppdaterad
Publicerad

Vägen till Pyeongchang var lång och krokig för Emma Dahlström, med kamp mot klockan för att få det skadade knät helt och att hinna kvalificera sig. Men i natt går slopestylestjärnan in i sitt andra OS.

– Jättemycket har hänt, dels på min åkning och mig själv som person. För fyra år sen var man bara en nervös liten plutt. Det har hänt så mycket i mitt liv på de här fyra åren. Jag har tagit en plats i sporten och känner mig mer hemma. Det är min scen det här, och jag gillar att vara här, säger 25-åringen till SVT Sport.

Dahlström vann X-Games 2015 och i fjol blev det silver på EM. Hon tillhör världseliten – men frågan är hur hon står sig bland konkurrenterna efter den långa rehab-tiden.

– Jag tror att railsen kommer att spela otroligt stor roll. Genom åren har jag fått ganska bra poäng på min railtricks. Och jag tror att jag ligger bra till fortfarande. Det är några grejer jag har lärt mig nytt nu efter rehaben. Det är ganska lätt att träna railtricks, du behöver bara ett litet rör så kan du gå upp och ner hur många gånger som helst och det har jag gjort. Så jag känner mig OK på rails, det är hoppen som kommer att bli det stora för mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet