Experten: ”Sliter för varandra”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige slog Finland och spelar därmed kvartsfinal i OS. SVT Sports expert Jonas Andersson är imponerad.

– Som så många gånger förr är det gruppen som gör det, säger han.

Tre Kronor är klara för kvartsfinal efter att ha besegrat Finland med 3-1 i ett hett gruppspelsmöte.

SVT Sports expert Jonas Andersson sätter fingret på vad Sverige gjorde rätt i segermatchen.

OS i Pyeongchang 2018

– Det här var Sveriges bästa match i turneringen. De första 15 var bäst hittills. Box play är fantastiskt bra och även om Finland missar chanser märker man att Sverige, som så många gånger förr, kämpar och sliter för varandra. Det är gruppen som gör det, säger han.

Hur långt kan det här räcka?

– Att Sverige tar sig till kvartsfinal är perfekt, eftersom man slipper spela kvalet inför. Sedan finns inga enkla kvartsfinaler och det är ju oklart vilka motståndarna blir, så det är för tidigt att säga, säger Andersson och fortsätter:

– Jag skulle ändå säga att det vi har sett av OAR, som är de största guldfavoriterna, är att de är mänskliga. Medaljchanser för Sverige finns fortfarande, definitivt. Man är obesegrade, men inte favoriter – och det tror jag kan passa bra.

Andersson vill även lyfta fram några särskilda spelare i dagens match.

– Linus Omark är överlägset bäst i det offensiva. Han är bäst i det offensiva, bryter mönstret hela tiden och är spetsen Sverige behöver för att gå långt. Även Erik Gustafsson, Staffan Kronwall och naturligtvis Viktor Fasth i mål gör det jättebra. Även Patrik Zackrisson, målskytt i dag, har sett väldigt bra ut i turneringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet