Anna Haag var slutkörd när hon växlat över till Charlotte Kalla. Foto: TT Nyhetsbyrå

Haag: ”Gjorde vad jag kunde”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Haag tvekade inte när hon fick chansen att köra förstasträckan i stafetten. Men hon tappade en knapp halvminut mot OAR och medger att loppet var kämpigt.

– Det var en tuff upplevelse, verkligen, säger Anna Haag till SVT Sport.

– Inledningsvis gick det fort, men sen var det som att tempot slogs av och och då tänkte jag att ”det här är inga problem”. Sen kom ryskan och drog upp ett väldigt högt tempo efter kanske 1,5 km. Sedan var det som att vi spurtade därifrån, berättar Haag för SVT:s Jacob Hård.

– Det gick otroligt fort och jag gjorde vad jag kunde hela vägen. Men när mjölksyran kom på toppen innan vi gled in på stadion inför sprintbacken tänkte jag att ”gud, vad håller jag på med”. Jag bara tänkte ett stavtag i taget och räknade ner för jag tänkte att jag måste hålla sekunderna så tajt det bara går, berättar hon om sitt lopp.

OS i Pyeongchang 2018

Rikard Grips laguttagning, där Haag fick chansen på Hanna Falks och Ida Ingemarsdotters bekostnad, har ifrågasatts. Men Haag vill inte själv säga om det var rätt att ta ut henne.

– Vi har ingenting att göra med laguttagningen. Rikard ringde mig och sa att jag fick köra förstasträckan och då sa jag ”det gör jag med glädje”. De ser och vet saker som vi inte ser och inte känner och inte märker av. När det gäller laguttagningen får man tala med dem som ansvarar för det. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet