Hanna Falk Foto: Bildbyrån

Hanna Falk: ”Blev väldigt besviken och ledsen”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Falk har lämnat OS i Pyeongchang och är tillbaka hemma i Falun tidigare än planerat. Mästerskapet blev inte vad 28-åringen hoppats på. Trots fina prestationer petades hon både i stafetten och sprintstafetten och blev utan medalj.

Hanna Falk lyckades prestera säsongens främsta resultat i en klassisk sprint när det gällde som mest. Hon slutade femma bakom Stina Nilsson som vann guld.

Efter femteplatsen fick Falk chansen på 10 km fritt och tog sig in som tredje bästa svensk på en 21:a plats. Två prestationer som trots allt inte räckte till en plats i stafetten.

Pyeongchang 2018

Petningen

Förbundskapten Rikard Grip valde att sätta Anna Haag på första sträckan i stafetten, något som förvånade många och som gjorde Falk både ledsen och besviken.

– Jag hade ett samtal med Rikard och sa så klart att jag var ledsen och besviken. Det förstod han också. Sen är det bara att acceptera uttagningen och försöka peppa de tjejerna som skulle köra. säger Falk till Expressen.

Säller in säsongen?

Efter OS rullar världscupen vidare men Hanna Falk är inte säker på när hon är redo att tävla igen. 

– Jag ska vara hemma lite. Ladda om och hitta ny energi. Sen får vi se, jag har inte riktigt bestämt någonting än, säger hon och fortsätter:

– Nu vill jag bara få vara hemma lite, landa och smälta OS. Det är alltid en urladdning att vara på ett mästerskap, oavsett hur det går. Sen får man se när man är redo att tävla igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pyeongchang 2018

Mer i ämnet