Foto: Bildbyrån

Hanna Öbergs tårar för sambon: ”Han har kämpat så hårt”

Uppdaterad
Publicerad

Inför herrarnas distanslopp fick Jesper Nelin ”storböla” med sin sambo Hanna Öberg som precis tagit OS-guld. I dag var det Öberg som grät glädjetårar för sambons skull.

– Jag unnar de här killarna det så himla mycket. Det är så himla fint och de var helt enkelt bäst i dag. Det är helt fantastiskt, sa hon till Kanal 5 efter det sensationella OS-guldet i stafett.

Även Jesper Nelin hade chans på medalj i distansloppet men bommade tre skott i sista skjutningen. I dag fick han smaka segerns sötma.

OS i Pyeongchang 2018

– Det betyder allt, tror jag. Han har kämpat så hårt och jag vet ju verkligen vad han har gått igenom. Att han får göra det här i dag, det är stort.

De reste till OS för att se och lära, relativt okända för den svenska folket. Nu kommer Hanna Öberg och Jesper Nelin hem som olympiska mästare och OS-hjältar. Det gemensamma hemmet behöver kompletteras med ett prisskåp.

– Vi har inget för tillfället, vi ska flytta snart så vi får skaffa ett dit... Och vi räknar med fler (medaljer) framöver också, sade Jesper Nelin i sin segerintervju.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet