Japan vann B-gruppens bottenmöte mot hemmanationen Korea. Foto: TT Nyhetsbyrån

Japan vann bottenmötet

Sverige gick segrande ur striden mot både Korea och Japan. Den betydelselösa gruppspelsavslutningen blev desto jämnare där Japan drog det längre strået och vann med 4-1.

Japan var det starkaste laget nästintill hela matchen igenom. De var det puckförande laget och laget som skapade flest chanser på mål. Bortalaget tog dessutom direkt tag i taktpinnen i den första perioden och hade en ledning på 2-0 redan efter fyra minuter.

I mitten av den andra perioden kunde däremot hemmanationen Korea reducera och göra sitt första mål genom Randi Heesoo Griffrin till den stora publikens jubel. Den andra perioden slutade därmed 2-1.

OS i Pyeongchang 2018

Tio minuter in i den tredje perioden utvisades sedan samma Griffin för felaktigt slag. En utvisning som kom att bli ödesdiger. Japan utnyttjade sitt spel i fem mot fyra och utökade sin ledning till 3-1 genom Shiori Koike som sköt ett hårt backskott längs med isen. Ett skott som inte ens So Jung Shin kunde stå emot denna gång och Japan närmade sig sin första seger under de olympiska spelen i Pyeongchang.

Trots att Korea i slutminuterna sedan fick chansen till både powerplay och 30 sekunders timeout lyckades de ändå inte reducera. I stället kunde Japan stänga matchen och göra 4-1 i öppet mål efter att hemmalaget försökt reducera i spel sex mot fem.