Johannes Hösflot Kläbo får köra femmilen på lördag. Foto: Bildbyrån

Efter dubbla guld – Kläbo får chansen i femmilen

Uppdaterad
Publicerad

Efter dubbla guld nu får Johannes Hösflot Kläbo chansen att köra femmilen på lördag. En distans han aldrig kört förut.

– Som det känns idag så har jag lust att köra, säger han till Eurosport.no.

Efter stafettguldet berättade landsmannen Didrik Tönseth att han inte kommer få köra lördagens femmilen istället är 26-åringen är första reserv.

– Ja, så som det ser ut nu så er jag reserv, så att det är bara att finna sig i. Blir det något bortfall så ska jag vara klar, säger Tönseth.

Pyeongchang 2018

Tönseth säger att det blir Hans Christer Holund, Martin Johnsrud Sundby, Johannes Hösflot Kläbo och Niklas Dyrhaug som får chansen på lördag. Dyrhaug som inte har kört någon distans i Pyeongchang såhär långt.

Även Kläbo bekräftar att planen är att han ska köra.

– Tillsammans med Arild (Monsen) och morfar så får vi sätta oss ner och fundera på om jag ska köra eller inte. Det tror jag att vi måste göra både idag och imorgon, så får vi se.

– Men så som det känns idag, så känns det bra och då har jag lust att köra, säger han.

Men först väntar sprintstafetten på tisdag.

– Först och främst så är det sprintstafett som gäller. Där hoppas jag att jag ska vara med och kämpa i toppen, så får vi ta det lite som det kommer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pyeongchang 2018

Mer i ämnet