Foto: TT

Lyckliga ryssar efter Cas-beslut

Uppdaterad
Publicerad

Den ryske landslagstränaren Marcus Cramer var överlycklig över Cas-beskedet som firade 28 ryska vinteridrottare, däribland Alexander Legkov.

– Det var ett väldigt känslomässigt samtal. Han sa till mig att hans liv började om på nytt idag, säger Cramer till NRK.
– Han är världens lyckligaste man idag.

Trots det friande beskedet från Cas så vet ryssarna inte om de kommer att få delta i Pyeongchang.

– Jag hoppas och tror att den ryska olympiska kommittén gör allt i sin makt för att de ryska idrottarna kan åka till Korea, säger Cramer.

– Jag har hela tiden varit övertygad om att åkarna är och har varit rena. Hela tiden.

Även Elena Nikitina, som får tillbaka sitt skeleton-brons från Sotji jublar.

– Vi hoppades på rättvisa och den har segrat. Det här handlar om mitt liv, det jag gör, och när man anklagas för något sånt där blir det väldigt obehagligt och allt rasar samman, säger Nikitina till AP.

– Vi hoppas att vi får delta i dessa olympiska spel nu, säger Nikitina.

Politisk glädje

– Vi är väldigt glada för våra idrottare. Vi ska fortsätta den fredliga, juridiska kampen för våra idrottares intressen, säger president Vladimir Putins talesperson Dmitrij Peskov i ett uttalande.

Rysslands idrottsminister Pavel Kolobkov gläds också.

– Vi är alla glada att rättvisan har segrat, säger Kolobkov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer