Muskelkänning stoppade Emil Jönsson i Idre

BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Det blev ingen testtävling för Emil Jönsson i Idre under måndagen.
32-åringen tvingades avstå på grund av muskelkänningar.
– Han kände att han inte var riktigt där han ska vara, säger Lars Selin till SVT Sport.

Tanken var att Jönsson skulle köra sprinttävlingen i dag. Men då han kände sig sliten ville han inte chansa.

– Han är lite sliten så han hoppade över att köra i dag. Det var lite muskulärt slitet så han ville stå över det, säger Lars Selin.

– Det är ju så när vi kör träningstävlingar. Då kan man styra lite själv. Han kände att han inte var riktigt där han ska vara så han tog det säkra före det osäkra.

Hur ser hans närmaste tid ut nu?

– Han kommer att vara kvar här och träna på som vanligt. Han kanske tränar på lite lugnare bara.

Körde på OS-kopia

Förutom Jönsson är Calle Halfvarsson, Teodor Peterson, Marcus Hellner, Hanna Falk, Jonna Sundling och Ebba Andersson på plats i Idre och tränar på vad som formats till en kopia av OS-banan i Pyeongchang.

OS-sprinten avgörs i klassisk stil och innehåller bland annat två diagonalbackar som ser ut att bli avgörande.

– Målet var att få till en bana som påminner lite grand om Pyeongchang. Det vi har gjort är två jättestora snöhögar, med mellan 30 och 50 000 kubikmeter snö. De blir ju inte lika långt som i Pyeongchang, för så mycket snö har vi inte. Men vi får samma lutning. Det var det vi försökte söka. Det är det som är speciellt med banan i Pyeongchang. Att det är två rejält tuffa diagonalbackar som är branta bägge två.

Hur lik är er kopia OS-banan i Sydkorea på en skala 1 till 10?

– Sex-sju någonstans. Det är just längden på backarna som man hade velat ha upp lite grand. Men där är snön begränsningen.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.