Norska ilskan mot Stina: ”Hon körde på mig”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson ledde på upploppet och jagade guld.

Nu rasar Maiken Caspersen Falla mot svenskan efter Norges brons.

– Hon körde på mig, säger hon till Aftonbladet.

– Jag tog ett extra stavtag som blev lite för bra, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Jessica Diggins förde USA till en historisk guldmedalj i sprintstafetten. Men efteråt var Norge rasande på Sverige och framför allt den svenska sprintspecialisten Nilsson som Falla hävdade hade trängt undan henne.

– Och det var inte bara på upploppet. Hon kör på mig i den sista backen så jag tappar både fart och balans. Det är tråkigt att man inte får chansen i ett upplopp som jag tränat så mycket för, säger Maiken Caspersen Falla till tidningen.

OS i Pyeongchang 2018

Och hon får stöd av Marit Björgen:

– Jag ser härifrån hur Stina kör in i henne och det gör att Maiken tappar mycket. Vi var tre jämna lag och det är små marginaler, säger hon.

”Kom i fel linje”

Svenskan själv var oförstående till kritiken och berättade att hon inte hade gjort något fel in mot mål.

– Jag tog ett extra stavtag utför som tyvärr blev lite för bra, för jag kom i fel linje med Maiken så vi tappade båda fart där. Men sen var USA väldigt starka in mot sista målrakan, säger hon till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet