Paralympier i två sporter

Ronny Persson var en världens bästa alpina utförsåkare och tog fem medaljer på två Paralympics. Nu är han tillbaka i Paralympics igen, i curlinglaget.

– Det säger inget om konkurrensen i Paraidrotten men det säger mycket om mig. Och alla de timmar jag lagt ned, säger Persson till SVT Sport.

Hans senaste Paralympics var 2002 i Salt Lake City. Då vann han fyra medaljer, tre silver och ett brons. Sen blev han skadad inför 2006 och la av som skidåkare.

Hårdsatsningen på curling inleddes för fyra år sedan men då trodde han att den var mot 2022. Nu är han redan här – efter att ha satsat allt på sin nya sport.

– Jag tycker konkurrensen här är svindlande hög. Men när jag ger mig f-n på saker brukar det bli så. Jag har slitit för att komma hit och ger mig aldrig, säger Ronny Persson.

Se hela inslaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer