• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Pichler efter nya triumfen: ”Till och med bättre”

Uppdaterad
Publicerad

De svenska prestationerna bara överträffar varandra.

I går upplevde Wolfgang Pichler sin största medalj när damerna tog silver.

– Det här var till och med bättre, säger förbundskaptenen till SVT Sport efter herrarnas stafettguld.

Noll medaljer i Sotji 2014 blev fyra medaljer med Pichler som förbundskapten i Pyeongchang 2018.  Förvandlingen fullbordades i den sista skidskyttetävlingens sista skytte när Fredrik Lindström, sida vid sida med Norges Emil Hegle Svendsen, sköt betydligt bättre.

– Min puls var hög där, säger Pichler med ett leende och fortsätter:

OS i Pyeongchang 2018

– Sen så var vi så långt före att vi visste att vi hade medalj och det var vårt mål. Men den här guldmedaljen är något alldeles extra.

Femling gav medaljvittring

Han fick medaljvittring redan på Peppe Femlings startsträcka, där han bara bommade ett av elva skott.

– Vi hade medaljchans hela vägen. Vår taktik var att Peppe inte skulle vara för långt efter från början. Efter det vet vi att Jesper (Nelin) och Sebastian (Samuelsson) är i superfom, säger 63-åringen som stämplar ut från Pyeongchang med två guld och två silver:

– De fyra medaljer är en sak – men vi har tio topp-tio-placeringar också. De här stafetterna är resultatet av bra prestationer av hela laget.

”Kommer sätta stor press på oss”

Nästa år är det VM på hemmaplan – förmodligen med en helt annan kravbild.

– Det här kommer sätta stor press på oss, men om de klarar pressen i OS klarar de pressen i Östersund. Det är jag säker på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet