Foto: Bildbyrån.

Rysk bobåkare misstänkt för dopning

Uppdaterad
Publicerad

Den ryska bobåkaren Nadezjda Sergejeva har testat positivt för dopning under OS i Pyeongchang, uppger Inside The Games. Ordförande i ryska bobförbundet, Alexander Zubkov, har bekräftat fallet för tidningen Sport Express.

Det är inte känt vilken förbjuden substans som olympiern har testat för. OAR (Olympiska aktiva från Ryssland) blev bara 12:a i damernas tvåmannabob och dopningsfallet kan därför endast få kosmetisk betydelse för resultatlistan.

Kan påverka hela ryska truppen

Att ännu en rysk idrottare misstänks för dopning kan få konsekvenser för hela den ryska truppen. IOK:s talesman Mark Adams säger att en kommitté ska utreda ifall Olympiska aktiva från Ryssland (OAR) har följt de bestämmelser som getts dem.

OS i Pyeongchang 2018

– Och om de inte har det så kommer det förstås att få konsekvenser, säger han.

Åkte fast redan 2016

Sergejeva var en av de ryssar som testades positiv för meldonium 2016, men som senare frikändes av WADA då hon endast hade en låg dos av substansen som var ny på listan av förbjudna substanser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet