Schweiz satte stopp för lag Edins segersvit

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare idag förlorade lag Hasselborg mot värdnationen Sydkorea och det gick inte bättre för herrarna.

Lag Edin förlorade mot Schweiz med klara 3-10 i morgonens gruppspelsmatch. Men för lagkapten Niklas Edin kom inte förlusten som en överraskning.

– Det var lite på ”G”, säger han till SVT Sport.

Lag Edin var obesegrade under mästerskapet fram till nu och är i stort sett klara för semifinal.

Schweiz hade en 4-0 ledning efter tre omgångar och Sverige lyckades inte göra en mirakelvändning. Lag Edin lyckades sen ta några poäng till 2-4 men det blev inte mycket mer än så. Efter att Schweiz hade tagit fem poäng och ställningen blev 10-3, valde Sverige att ge upp. 

OS i Pyeongchang 2018

– Det var lite på ”G”. Vi har haft några matcher på slutet som har varit rätt tighta och vi har vänt mot både Kanada och Skottland men vi lyckas inte vända här, säger Niklas Edin efter matchen.

”Nästan overkligt hur bra de är”

Lagkapten Edin var mycket imponerad över Schweiz spel.

– Extremt bra prestation av deras fyra spelare. Det är nästan overkligt hur bra de spelar matchen, säger Edin till SVT Sport.

Trots att Sverige förlorade dagens match tycker inte Niklas Edin att det behöver vara en negativ sak.

– Det är svårt att gå obesegrade och vinna OS-guld. Det kanske inte behöver vara något negativt så länge vi höjer oss igen och försöker vinna de två sista matcherna. Då ligger vi ändå bra till.

I morgon möter Sverige Italien som endast har vunnit två av sin matcher och på onsdag avslutas gruppspelet mot Norge som ligger sexa i gruppen.

– Båda verkar ha spelat rätt bra i sina senaste matcher. Vi måste starta matchen bättre och försöka ta reda på all info vi kan inför matcherna, säger Niklas Edin.

Resultaten från OS

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet