OS-guld för OAR efter förlängning

Skrällaget Tyskland gjorde en makalös final mot storfavoriterna OAR.

3–3 efter full tid men i förlängningen tog det stopp för OS-finaldebutanterna som föll med uddamålet.

Med sju minuter kvar av matchen var ställningen 1–1 i OS-finalen. När storfavoriterna OAR satte 2–1 trodde många att saken var klar, men tyskarna vägrade att ge sig. Bara tio sekunder senare kom Tysklands kvitteringsmål och med tre minuter kvar av matchen såg Jonas Müller ut att bli stor matchhjälte när han dundrade in 3–2 för Tyskland.

Men det var inte slut där. OAR tog ut målvakten när man var en man mindre och Nikita Gusev lyckades kvittera med endast 56 sekunder kvar av matchen och tog matchen till förlängning.

OS i Pyeongchang 2018

Väl i förlängningen var det två avvaktande lag. Tyskland fick en olycklig utvisning som OAR lyckades utnyttja på bästa sätt. Kirill Kaprizov satte OAR:s segermål drygt tio minuter in i förlängningen och satte stopp för de tyska gulddrömmarna.

Senaste OS-guldet kom 1992

Om man räknar med Rysslands, Sovjetunionens och OSS:s guld tar de sitt nionde OS-guld. Senast ett ryskt lag vann OS-guld var 1992.

Trots finalförlusten gör Tyskland sin bästa OS-turnering någonsin. OS-silvret är nationens främsta placering och inte sedan 1976 hade de tyska laget tagit en OS-medalj, när Västtyskland vann OS-brons.