Allt går Evans väg i Rally Sweden

Uppdaterad
Publicerad

Allt tycks gå Elfyn Evans väg på lördagen. Tre sträcksegrar och utökad ledning.

Dessutom kortas Rally Sweden ytterligare så de andra förarna får färre möjligheter att jaga i kapp.

Det ser ut att vara Elfyn Evans rallyhelg. Allt har gått brittens väg. Han tog kommandot på första sträckan på fredagen, utökade ledningen successivt under resten av dagen för att briljera med tre raka sträcksegrar på lördag förmiddag.

–Jag försöker välja en så ren linje som möjligt, säger Evans i mål.

Svenska rallyt

Han leder nu med 16,9 sekunder före främste utmanaren Ott Tänak och 28,0 sekunder före trean Kalle Rovanperä.

När rallyledningen dessutom stryker första Likenässträckan på söndag förmiddag fråntas konkurrenterna en av sina chanser att jaga ikapp britten. Nu återstår bara en kort sprintsträcka i Torsby och den avslutande sträckan i Likenäs på söndag förmiddag.

Andra rallyseger

Kan Evans hålla sig på vägen och inte tappa tempo har han goda chanser att inkassera sin andra rallyseger i karriären. Den första kom på hemmaplan i det Walesiska rallyt 2017.

Men Evans har i färskt minne vad som hände i Monte Carlo i januari. Han ledde inför sista dagen men jagades ikapp av både Neuville och Ogier och slutade trea. Men då var marginalerna betydligt mindre.

Oliver Solberg är bästa svensk efter sju sträckor 0,8 sekunder före Johan Kristoffersson som i sin tur ligger 3,4 sekunder före Pontus Tidemand.

Dagen avslutas med en sprintsträcka in mot serviceplatsen i Torsby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet