Ekström gör tummen upp för comebacken. Foto: Bildbyrån

Efter 15 år är Ekström tillbaka i rally-VM

Uppdaterad
Publicerad

Rallycrossvärldsmästaren och den tvåfaldiga DTM-mästaren Mattias Ekström sätter sig nu i en rallybil igen, i VM-rallyt i Finland den 26–28 februari.

Det var 15 år sedan senast som 42-åringen körde i rally-VM, därefter har det mest varit banracing i Tyskland (STCC och DTM) och rallycross för hans del. Ekström vann VM-serien i rallycross 2016.

– Rally har varit en livslång passion för mig och att köra Arctic Rally Finland är en punkt på min bucket-list som jag nu kan bocka av, säger Ekström i ett pressmeddelande.

– 2021 har jag dedikerat till Extreme E-serien, som kräver väldigt varierad kunskap och förmågan att köra på olika underlag. Arctic Rally Finland är ett perfekt event för mig för att hålla mig i form. Att köra hundratals kilometer på is och snö, och även återuppleva min passion för rally.

Ekströms senaste tävling var Dakarrallyt i Saudiarabien i januari. Då hade han med sig Emil Bergkvist, före detta juniorvärldsmästare i rally, som kartläsare. Bergström ska även vara kartläsare i rallyt i trakterna kring Rovaniemi. Ekström ska köra en Skoda i WRC3-klassen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.