Oliver Solberg har fått en fin start på rally-EM.

Fin start för Solberg i rally-EM

Uppdaterad
Publicerad

Stark start av Solberg i Italien Svenska rallylöftet Oliver Solberg inledde vasst under första dagen av EM-deltävlingen i Rom. Solberg ligger trea totalt efter sex körda sträckor – och leder också juniorklassen.

18-årige Oliver Solberg inledde med tre raka femteplaceringar på de tre första specialsträckorna. Sedan fick upp farten ordentligt. Han avslutade dagen som trea, tvåa och tvåa på de tre avslutande sträckorna.

Han har 47 sekunder upp till ledande ryssen Alexey Lukyanuk, som vunnit samtliga sträckor såhär långt, och till andraplatsen där italienaren Giandomencio Basso ligger, skiljer det 13 sekunder.

Han leder också sin egen juniorklass. Rallyt slutförs med nio sträckor under söndagen.

– Känslan är bra, även att däcken var helt slut. Men det var kul, jag gillade att köra i dag, säger Oliver Solberg till fiaerc.com efter sjätte specialsträckan.

KLIPP: Möt Sveriges nästa stora rallyhopp Oliver Solberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.