Kaosmorgon i Turkiet – Ogier tvingas bryta

Uppdaterad
Publicerad

Det var en högdramatisk förmiddag under det turkiska VM-rallyt som kastade om rejält i resultatlistan inför avgörandet i årets femte deltävling. Kampen om VM-titeln fick nytändning efter att ledande Sébastien Ogier tvingats bryta rallyt med en sträcka kvar att köra.

Igår tvingades regerande världsmästarn Ott Tänak bryta för dagen efter problem med styrningen som skickade ut honom i terrängen.

Estländarens problem såg ut att grusa  hans möjligheter till avancemang i VM-totalen och gav VM-ledande Sébastien Ogier fördel i kampen om VM-titeln. Men det tuffa och svårkörda grusvägarna i Turkiet ställde till det för flera förare under söndagsmorgonen och flertalet tvingades bryta – däribland VM-ledande Sébastien Ogier som fick motorproblem och ej kunde fullfölja rallyt.

I videon i toppen av artikeln ser du söndagmorgonens tävlingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.