Japanen Takamoto Katsuta hann bara 50 sekunder innan han voltade med bilen på Sardinien. Foto: SVT

Otäck krasch i rally-VM: ”Spektakulärt – en rejäl luftfärd”

Uppdaterad
Publicerad

Söndagens avgörande i italienska VM-rallyt hann knappt börja innan det avbröts på grund av en otäck krasch.

Japanen Takamoto Katsuta hann bara 50 sekunder innan han voltade med bilen.

– Oj, oj, oj! Nej! Han genar, slår i med vänster framhjul och rullar spektakulärt. Wow, säger SVT:s expert Jonas Kruse i sändning.

Toyota-föraren Takamoto Katsuta och kartläsaren Daniel Barritt kraschade i en av de inledande passagerna och voltade våldsamt med bilen, som ställde sig mitt i vägen.

Båda kunde snabbt ta sig ur bilen, till synes oskadda, och Katsuta sprang bakåt i banan för att varna bakomliggande bilar. Som tur var kunde nästa ekipage stoppas före start.

– Jobbigt för Takamoto som fick en spektakulär rullning i Estland och en avåkning i går när han hamnade i diket. Och nu den här smällen. Det måste vara tungt för hans självförtroende, säger experten Jonas Kruse.

– Det är en rejäl luftfärd och de blev nog lite mörbultade. Det blir en otrevlig avåkning när de får sådan fart i luften, fortsätter han.

”Det gör ont i magen”

På reprisbilderna inifrån bilen hör man hur det skriks.

– Det gör ont i magen när man hör ljudet inifrån bilen. När de tar luft vet de ju inte hur det ska sluta. Skönt att höra att de direkt kollar med varandra och att båda är okej under omständigheterna, säger kommentatorn Maria Wallberg i sändning.

Uppdatering: Senare under dagen vann Pontus Tidemand WRC2-klassen på Sardinien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.