Johan Kristoffersson kör VM-rallyt i Finland. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kristoffersson kör VM-rallyt i Finland: ”Förväntningarna är inte skyhöga”

Uppdaterad
Publicerad

Johan Kristoffersson kommer till start i Artic Rally Finland, årets andra VM-deltävling i rally.

– Det ska bli superroligt. Förväntningarna är inte skyhöga, utan jag åker dit med målsättningen att skaffa erfarenhet och bygga upp fart under rallyts gång, säger Kristoffersson till SVT Sport.

Flerfaldiga rallycrossvärldsmästaren kommer att köra i WRC 3-klassen. Senast Kristofferson körde VM-rally var under Svenska Rallyt ifjol där han slutade trea i WRC3 med en Volkswagen Polo R5, teamets bil som han startar med nu också.

Kristoffersson kommer till start med kartläsare Patrik Barth som tillsammans med Pontus Tidemand tog silver i WRC2 förra säsongen. Kristoffersson och Barth var i Östersund tidigare i veckan och körde – omkring 10 mils test fick de ihop på vägar i perfekta vinterförhållanden.

– Känslan är väl den samma varje gång man kör rally. Att de som kör till vardags kör så oerhört fort, så man måste bli bekväm med det obekväma för att vara riktigt snabb, konstaterar Kristoffersson.

Förbereder sig för Extreme E

Regerande världsmästaren i rallycross är annars mitt i förberedelserna inför Extreme E, den nya världsomspännande offroad-racingserien med elbilar, som inleds i slutet av mars. Den 32-årige värmlänningen ser fram emot att få tävla igen i Finland om knappt två veckor, även om just resultatet inte är huvudfokus i VM-rallyt.

– Det är lite som en förberedelse för Extreme E och det gör att jag kan släppa lite på axlarna och pressen, och i stället slappna av och njuta av hur kul det är att köra rally på vintern. För det är verkligen så himla roligt, säger Kristoffersson till SVT Sport. 

VM-rallyt i Rovaniemi är årets andra deltävling och sedan tidigare står det klart att 19-årige Oliver Solberg gör debut i WRC-klassen. I går meddelade också tidigare rallycrossvärldsmästaren och dubbla DTM-mästaren Mattias Ekström att han gör rallycomeback. Ekström kör precis som Kristoffersson i WRC3.

ARKIV: Kristoffersson världsmästaren igen (25 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.