Kruse: ”En enorm anspänning”

Uppdaterad
Publicerad

Idag inleds Rally-VM i Monte Carlo, strax efter klockan åtta ikväll ger sig förarna ut på den första sträckan som mäter 21,25km.
”Idag får vi se lite mer vad bilarna går för, igår på träningen var det en del som sparade däck och körde lite försiktigt. Nu får vi en bättre värdemätare på hur bilarna står mot varandra” säger SVT Sports expert Jonas Kruse på plats i Monte Carlo.

Kvällens premiär är startskottet för ett nytt kapitel i Rally- VM med nya bilar och nytt reglemente i WRC-klassen.  Deltävlingen i Monte Carlo är ett klassiskt VM-rally med dess varierande vägförhållanden som ett signum.  20:14 när mörkret lagt sig över Monte Carlo ger sig första bilen ut på SS1.

– Mörkret är en utmaning i sig, man kör inte så ofta i mörker och det är en vanesak. Det är svårare att bedöma vägen och få en bra överblick helt enkelt, säger Jonas Kruse och fortsätter.

– Det är självklart också en enorm anspänning, nya bilar, säsongspremiär och ovisshet vart man står.

Ogier laddad

Regerande världsmästaren Sebastien Ogier var klart snabbast av alla under shakedown, onsdagens tidsträning. Det är dock svårt att bedöma insatsen då alla förare hade olika taktik under den avslutande träningen men klart är att Ogier såg laddad ut.

– Hans körstil är väldigt svårbedömd han kör väldigt vägvinnande men han provade allt, det tycker jag, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.

Se bilder från shakedown och hör Kruses analys i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer