SVT Sports expert Jonas Kruse tror att Thierry Neuville vinner Svenska Rallyt. Foto: SVT

Kruse: ”Tror inget kan stoppa Neuville”

Thierry Neuville går mot seger i Svenska Rallyt 2018. Och det blir belgiskt överst på prispallen när bilarna går i mål i Torsby under söndagen – enligt SVT Sports expert Jonas Kruse. – Jag tror inget kan stoppa Neuville förutom ett tekniskt fel, ledningen han har är inget man kan köra ifatt, säger Jonas Kruset till SVT Sport.

Thierry Neuville klarade både att köra över Colins Crest på två hjul och den förargliga sträckan inne på Färjestadstravet, som stoppade hans framfart mot segern i fjol. Nu talar det mesta för en triumf för Hyundai-föraren under söndagen.

– Han känns väldigt säker. Han har stort självförtroende och bilen gör som han själv vill. Det kommer att bli en attack på den första sträckan från flertalet förare, det avgör hela rallyt, säger Jonas Kruse till SVT Sport.

För svensk del ligger Pontus Tidemand tvåa i WRC2, men ser ut att få svårt att kunna rubba ledande japanen Takamoto Katsuta.

– Det avgörs på första sträckan där också. Tidemand måste ta in sex-sju sekunder, och åtminstone sätta press på Katsuta, som för övrigt är en oerhört stor överraskning, säger Jonas Kruse.

Tidemands styrning går ändå inte att klaga på, även om han inte lyckas vinna.

– Pontus har skött sig bra. Han har inte gjort några misstag alls. Katsuta har varit snabbare helt enkelt, men Pontus kommer bli jagad bakifrån också, det är inte långt ned till Veiby, säger Jonas Kruse.

Kristoffersson i framtida rallysatsning?

Johan Kristoffersson har gjort ett gästspel i årets rally, och den regerande världsmästaren i rallycross har inte gjort bort sig. Det kan bli så att vi får se Kristoffersson i en rallybil permanent i framtiden, siar Kruse.

– Han har definitivt en framtid som rallyförare. Han är en allkonstnär som vunnit både STCC och rallycross-VM. Det finns också planer på att Kristoffersson Motorsport kommer att satsa med en R5 Polo i framtiden, så det är inte alls omöjligt att han sitter i en rallybil i framtiden, säger Jonas Kruse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer