En nöjd Johan Kristoffersson. Foto: QNIGAN

Johan Kristoffersson kopplar greppet om RallyX-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Dubbeltävling i Finland.

Då övertygade Johan Kristoffersson – som nu har titeln i RallyX Nordic i stadigt grepp.

– Bra poäng för mästerskapet, säger han enligt Volkswagen Dealerteam.

Det blev föga förvånande en tajt duell mellan Johan Kristoffersson och Niclas Grönholm i dubbeltävlingen i Uleåborg. Och den förstnämnde kopplade ett grepp om titeln i RallyX Nordic när han lämnade tävlingen med en seger och andraplats.

Kristoffersson fick dock en knackig start när turboslangen strulade – därmed kunde VM-föraren Grönholm ratta sig fram i ledning.

Sedan skulle det smälla även för honom. Grönholm fick punktering i finalen och Kristoffersson gavs möjligheten att ta sig förbi – något han gjorde och vann.

– Inga större problem. Det är gott att få en dag när det bara flyter på, säger Johan Kristoffersson enligt Volkswagen Dealerteam.

Tvåa i kvalet

Den trefaldige världsmästaren Kristoffersson hamnade på andraplats bakom Grönholm i kvalet och en vinst senare i semifinalen gjorde att han hade ytterspår i främsta ledet.

– Jag hade behövt innerspåret för att kunna göra något åt Niclas, konstaterarKristoffersson, som kontrollerade sin andraplats och blev den förare somplockade flest poäng under helgen.

– Jag kan inte göra mer än jag gjorde idag. Jag körde allt som gick.

Johans pappa TommyKristoffersson håller med.

– Vi får vara nöjda med helgen. Det är inte bara bara att åka till Finland och köraifrån finländarna.

Kristofferssonleder mästerskapet med 27 poäng före Grönholmoch 29 ner till Sondre Evjen.

Nu återstår bara en tävling kvar, på Westombanan i Arvika i augusti.

KLIPP: Johan Kristoffersson tog historisk seger i Extreme E (4 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.