Visa alla (4)

Neuville har greppet om segern i Svenska Rallyt

Thierry Neuville är tre specialsträckor från sin första seger i Svenska Rallyt. Han vann lördagens avslutande specialsträcka, sprinten i Torsby, och har greppet om segern inför söndagens avslutning. Neuville leder rallyt med 22,7 sekunder före irländaren Craig Breen. – Vi har mer än 20 sekunders försprång, det borde vara hanterbart, men man kan lätt göra misstag och fastna i en snövall, så vi måste vara försiktiga, säger Thierry Neuville till SVT Sport.

Efter sin våghalsiga styrning vid Vargåsen på Colins Crest lyckades Thierry Neuville klara sig i mål inne på den 15:e sträckan inne på Färjestadstravet. En sträcka som grusade Neuvilles segerplaner 2017.

– Vi har kommit två sträckor längre än förra året och är i ledningen, det har varit en bra dag för oss, säger Thierry Neuville till SVT Sport.

Han lyckades även hålla hårt i ratten på lördagens avslutande sträcka. Och det var ingen säkerhetsstyrning från belgaren.

Neuville vann den 16:e sträckan, en halv sekund före finländaren Esapekka Lappi.

Även norrmännen Andreas Mikkelsen och Mads Östberg var snabba, och var knappt slagna av Neuville och Lappi.

– Vi kommer att fortsätta fajtas, det är lite för långt upp till förstaplatsen, men man vet aldrig, säger Andreas Mikkelsen till till SVT Sport.

Totaltvåan Craig Breen hade det lite tyngre i sin Citroen, och slutade åtta på Torsbysprinten. I sammandraget är Breen 22,7 sekunder efter Thierry Neuville. Mikkelsen är ytterligare närmare 15 sekunder bakom tätduon.

– Det är en pojkdröm för mig att få köra en sådan här bil på sådana sträckor. Jag ser fram emot morgondagen, kan vi hålla vår position så vore det fantastiskt, säger Craig Breen till SVT Sport.

Katsuta har grepp om Tidemand

För svensk del ligger Pontus Tidemand fortsatt tvåa i WRC2, men japanen Katsuta drygade ut försprånget inne i Karlstad. Tidemand tog dock lite grand på japanen i Torsby, men är 12,2 sekunder bakom inför morgondagens avgörand.e

Regerande världsmästaren i rallycross Johan Kristoffersson ligger kvar som sexa totalt i WRC2, nu närmare fem minuter efter japanen. Kristoffersson vann dock sträckan inne på Färjestadstravet.

SVT Sport sänder Svenska Rallyts sista sträcka direkt  under söndagen med start 12.00 i  SVT1.

Ställningen Svenska Rallyt

Visa

Efter SS16:            
1. Thierry Neuville 2.23.23,8
2. Craig Breen        +22,7       
3  Andreas Mikkelsen  +32,0
4. Hayden Paddon      +48,6           .         
5. Mads Östberg       +56,8

WRC2:
1. Takamoto Katsuta 2.31.09,4
2. Pontus Tidemand +12,2
3. Ole Christian Veiby +20,8
4. Mattias Adielsson +1.34,9
5. Janne Tuohino 1.58,3

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer